Excelsior scoort in eerste divisie
01 Dec
2017

Excelsior scoort in eerste divisie

HOOGEVEEN/OOSTERHESSELEN – Voor het fanfare orkest van Excelsior was zaterdag 25 november een belangrijke dag. Na een lange periode van intensieve voorbereidingen reisde het orkest af naar Hoogeveen om deel te nemen aan het bondsconcours in de Tamboer. Veel orkestrepetities, sectierepetities, een studieweekend en een try-out concert had het gezelschap achter de rug.

Excelsior speelde onder leiding van dirigent Floris de Wever als laatste aan het eind van de middag. Doelstelling was handhaving in de eerste divisie. Vier jaar geleden promoveerde het orkest naar de eerste divisie.

Als inspeelwerk werd dit keer geen koraal gekozen, maar de mars Arromanches welke vlot en krachtig werd uitgevoerd. Als eerste keuze werk was gekozen voor D-Day van Alex Poelman. In dit nummer wordt de invasie van de geallieerde troepen op 6 juni 1944 muzikaal uitgebeeld. Het tweede keuze werk was The Sunkeren Village van Philip Sparke. Dit stuk beeldt een oude legende uit van het Maasdorp Urmond. De Urmondenaren werden voor hun zedeloosheid bestraft door middel van een overstroming waarbij vele doden te betreuren waren.

Toen de laatste klanken weg waren gestorven, was het wachten op de uitslag van de jury. Die was heel positief, want orkest en dirigent werden beloond met 82.42 punten. Die prestatie was goed voor een eerste prijs.

 

Admin

info@excelsioroosterhesselen.nl