160616_BB_JJ_autograph
03 Dec
2017

Uit Coevorden Huis aan Huis:

Coevorden – Micheline Van Hautem, Jos Jansen en het fanfareorkest Excelsior uit Oosterhesselen zorgden vanmiddag voor een betoverende muzikale show in de hervormde kerk, waarmee Theater Hofpoort ‘Buiten de Poort’ ging.

De solisten en zeker ook het fanfareorkest verdienen complimenten. Het fanfareorkest, bestaande uit zo’n vijftig leden, staat onder leiding van Floris de Wever en liet zich van de allerbeste kant zien tijdens het optreden met Micheline Van Hautem en Jos Jansen. Het was duidelijk zichtbaar, dat de muzikanten zelf ook genoten van het concert. De leiding van de middag was in handen van voorzitter Geert Hubers van Excelsior. Het orkest is niet voor een kleintje vervaard, want onlangs handhaafde het orkest zich in de eerste divisie met een eerste plaats bij het KNMO-concours in Hoogeveen.

Voor het concert brachten burgemeester Bert Bouwmeester en zangeres Micheline Van Hautem een toost uit op het nieuwe jaar in de fraaie kerk.

In het deel voor de pauze verzorgde Excelsior een instrumentaal programma. In het tweede deel draaide het om de voortreffelijke muzikale medewerking aan het concert van Micheline Van Hautem met als gast trombonist Jos Jansen. Van Hautem trekt momenteel langs vele zalen en in elke plaats wordt samengewerkt met een orkest uit de regio, in dit geval dus Excelsior. Micheline zong zo’n twaalf nummers van de bekende chansonnier Jacques Brel, zoals ‘Ne me quitte pas’, ‘Mathilde’ en ‘La Chanson des Vieux Amants’. Zij maakte duidelijk waarom zij één van Europa’s beste Brel-vertolkers ia.

Jos Jansen was jarenlang bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij treedt op als solist bij amateur- en beroepsorkesten in binnen- en buitenland en hij bracht in de loop der jaren diverse cd’s uit.

De conclusie mag zijn, dat het een prachtig concert was dat iets meer publiek had verdiend.

Admin

info@excelsioroosterhesselen.nl