Een goede buur …..

Wellicht kent u het spreekwoord ‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’. Nu is Excelsior zeker blij met alle vrienden, of ze ver weg zijn of dichtbij, en tegenwoordig ook via facebook. Toch is een goede buur zeker zo belangrijk.

Crescendo Sleen is zo’n goede buur. Het betreft een vergelijkbare vereniging die kampt met vergelijkbare problemen. Ook zij hebben te maken met een stagnerende instroom van nieuwe leden en dan met name startende jeugd. Ook zij hebben een mooi schoolproject met  enthousiaste kinderen die echter ook in Sleen (nog) niet de overstap maken naar de vereniging.

Met goede buren kun je een praatje over de schutting maken. Je kunt elkaar ook opzoeken voor een wat uitgebreider gesprek. Dat heeft Excelsior gedaan om van elkaar te horen hoe zaken worden aangepakt. We willen van elkaar leren en waar mogelijk elkaar helpen.

Dat heeft als eerste resultaat opgeleverd dat het KLEINorkest met het opleidingsorkest een per maand samen speelt met het opleidingsorkest (waarin ook meerdere volwassenen spelen). De ene keer onder leiding van Janny Kruimink in Oosterhesselen, de andere keer onder leiding van Alfred Willering in Sleen.

De eerste berichten zijn positief. U hoort er ongetwijfeld meer over.

Schoolorkest 

Op obs De Woert is weer gestart met een schoolorkest. Maar liefst 20 leerlingen hebben zich gemeld om muziek te maken. Ze krijgen van Excelsior mooie fel gekleurde instrumenten te leen. We zijn erg benieuwd naar hun vorderingen en hopelijk krijgen de smaak flink te pakken.