Studieweekend 

Zoals wellicht bekent gaat het fanfareorkest op 25 november naar een concours. Ter voorbereiding werd op 6, 7 en 8 oktober een studieweekend gehouden. Sporters moeten soms hard trainen om een goede prestatie te kunnen leveren. Muzikanten doen daar echter niet voor onder.

Op vrijdag werd gestart met twee uur groepsrepetitie. De instrumentengroepen werden flink aan het werk gezet onder leiding van vakdocenten. Niemand kon zich nu verschuilen in de massa. Iedereen moest aan de bak. Zaterdag toog het orkest naar De Warme Bossen in Schoonloo. Daar werd ’s ochtends,           ’s middags en ’s avonds met het gehele orkest gerepeteerd. Tussendoor was er uiteraard tijd voor een natje en een droogje. Omdat er buiten ook nogal sprake was van ‘nat’ kwam het niet tot een wandeling door de warme bossen.

Wel stond er een smakelijk buffet klaar verzorgd door een Chinees restaurant uit Westerbork. De saté en babi pangang vonden gretig aftrek. Alleen lege schalen bleven over.

Toen dirigent Floris tegen 20.00 uur er een punt achter zette, hadden velen de pijp behoorlijk uit. Dat nam niet weg dat er nog een heel gezellige avond volgde compleet met pubquiz en karaoke.

De volgende ochtend stond het ontbijt al op tijd klaar, maar waar het bestek gebleven was, bleek een raadsel. Uiteindelijk werd het gevonden, ingevroren in schalen ijs in de diepvries.
Om 10.00 uur zal het orkest weer klaar. Een enkeling met nog wat kleine oogjes. Toch werd er weer driftig geoefend. Na de middagmaaltijd met de traditionele soep werd het programma voor het concours nog een keer in zijn geheel doorgespeeld. Hierna was het tijd om op te ruimen en huiswaarts te keren. Menig muzikant zal na minstens tien uren intensief musiceren de rest van de dag met de benen omhoog op de bank hebben doorgebracht. Hopelijk werpt alle inspanning eind november zijn vruchten af.

Welkom

Bij het fanfareorkest hebben we recent Teun Juk kunnen verwelkomen. Als muzikant is Teun nieuw, als persoon niet, omdat hij regelmatig kwam kijken en luisteren als zijn vrouw Elja Bolt met ons meespeelde. Teun is een ervaren musicus, van vele markten thuis, en heeft in de zomervakantie zijn vaardigheden op de trombone weer wat opgepoetst. We zijn erg blij dat hij de trombonesectie komt versterken.