Home » Nieuws » KNALLENDE  OPENING 100  JARIG JUBILEUM EXCELSIOR

KNALLENDE  OPENING 100  JARIG JUBILEUM EXCELSIOR

KNALLENDE  OPENING 100  JARIG JUBILEUM EXCELSIOR

Het nieuwe jaar was nog zeer vers toen het fanfare orkest van Excelsior Oosterhesselen om circa 00.45 uur op de Brink de eerste maten van het stuk The Awakening inzette. Het jaarlijkse vuurwerk van de Donderbussen was nog niet begonnen, toen alle toeschouwers duidelijk werd wat de aangekondigde verrassing was.
Excelsior viert in 2019 haar 100 jarig jubileum en de vereniging had besloten dit jaar met muzikaal vuurwerk te beginnen. Een mooie samenwerking tussen Excelsior en de Donderbussen!
Na het stuk The Awakening waarbij aan het eind het getal 100 oplichtte in vuurwerk, volgde de ouverture 1812 van Tsjaikovski.
Een stuk geschreven ter herinnering aan de overwinning van het Russische leger op het leger van Napoleon in 1812. In het stuk zijn het Franse volkslied De Marseillaise en het toenmalige  Russische Volkslied verwerkt. Maar de ouverture werd met name bekend om het klokgelui en de kanonslagen die aan het einde van het stuk te horen zijn.
Naast het klokgelui lieten de Donderbussen precies op tijd de nodige kanonslagen horen. Het was een ware happening die door het toegestroomde publiek werd beloond met een warm applaus. Daarna ging de prachtige jaarlijkse vuurwerkshow van de Donderbussen verder boven muzikanten en publiek, dat veel ooh’s en aah’s liet horen.

Een gedroomde start van 100 jaar Excelsior, met en midden in Oosterhesselen.