Home » Nieuws » “De Verenigingsdag”

“De Verenigingsdag”

Zaterdagmiddag 16 maart. Al onze leden komen in de Hesselerhof. Er is een “verenigingsdag” gepland. Iedereen vraag zich al weken af: “Wat is dat? Een verenigingsdag?” Het enige dat iedereen weet is dat wij in het kader van “gezellig samen” een muzikale middag willen hebben met alle leden. Wat iedereen echter ook weet is dat we geen instrument nodig hebben en iets mee moeten nemen dat we de hele middag op ons hoofd moeten kunnen zetten. Een groot vraagteken dus. Ook ik heb mij dit afgevraagd en ook ik heb mijn best gedaan om erachter te komen wat we gaan doen. Steevast bleef het antwoord “Nee Bart, ook jij mag het niet weten!” En voet bij stuk werd er gehouden want ook ik kwam er niet achter.  Maar nu is het dan zover. Iedereen is er klaar voor. We worden gevraagd om de zaal binnen te komen. De meest creatieve hoofddeksels komen voorbij, maar waarvoor gaan wij deze gebruiken? Iedereen staat klaar, de muziek gaat aan, Berdien heeft de microfoon en…. “Jullie mogen nu allemaal een dansje doen!” Dit is niet de bedoeling denken een aantal. Toch doet iedereen vrolijk mee! Vanmiddag gaan wij twee workshops doen. Een workshop Djembé en een workshop streetpercussion. Leuk! In twee groepen gaan we aan de slag en iedereen doet flink z’n best. Het waren leuke workshops waarin we allemaal ook nog iets hebben geleerd. Het leukste vind ik dat wij als vereniging bijna volledig aanwezig waren en dat wij ook als één vereniging samen een leuke middag hebben gehad! Maar wat gaan we doen met die gekke hoedjes? Waarvoor hebben wij die al de hele middag op ons hoofd…? Na afloop sta ik nog even te praten met de commissieleden, Anouk, Berdien, Rikie en Bianca, die deze leuke middag hebben georganiseerd. Ik stel de hoedjes vraag en het antwoord was: “Ja dat weten wij ook niet! Dat is de grap!”