Home » Nieuws » Klaverblad concert 13 april

Klaverblad concert 13 april

13 april was het zo ver, het eerste concert onder leiding van onze nieuwe dirigent Pieter Bosma. Na de start van Pieter in november hebben we hard gewerkt aan een mooi afwisselend programma voor dit concert welke plaatsvond in de Hervormde kerk in Coevorden. Voor de afwisseling en mooie contrast, was het vocaal ensemble de Female Voices uit Emmen uitgenodigd om een gedeelte van het concert te verzorgen. Wat hebben we fijn gespeeld en wat zat er een bak energie in, aldus onze nieuwe dirigent. Hoogtepunt van de avond was toch wel het stuk Fleodrodum van Eric Swiggers. Een veelzijdig stuk waarin menig solist aan zijn/haar trekken kwam. Maar ook het prachtige Lady Stewart’s Air klonk mooi waarin de kerk natuurlijk goed bijdroeg aan de prachtige fanfareklanken. De Female Voices, acht dames die a capella zongen, brachten een mooi programma met klassieke bewerkingen o.a. Mozart, diverse lichte- wereld- en populaire muziek en een nummer van Daniel Lohues. Na de pauze kwamen zij nog eens aan de beurt en sloten wij af met het Middeleeuwse Madrigalum van Philip Sparke, het onstuimige Call of the Cossacks en The Awakening. Als toegift werd A Hot Time in the Brasses tonight gespeeld waarin het concert vrolijk en licht werd afgesloten.