Home » Nieuws » Een fantastische fanfaredag!

Een fantastische fanfaredag!

Dat was het, de 22e juni, de dag van het 2e Drents Fanfare Festival in sporthal de Goorn in Oosterhesselen. Het was uitgelezen weer voor zo’n festivaldag en dat is dan natuurlijk wel heel erg prettig. Ter gelegenheid van ons 100 jarig jubileum reisden negen Drentse fanfareorkesten die dag naar ons dorp om samen met ons orkest een middag en een avond met muziek te vullen. Elk orkest had het verzoek gekregen een half uur te vullen met een mars, een klankstuk, een groot werk, een werk met solist(en) en een stuk lichte muziek.
En daar hield een ieder zich keurig aan, dus zowel aan de tijd als het programma.

Op de  middag zes orkesten en op de avond nog eens vier. De eerste deelnemer begon om half twee en ons fanfareorkest liet zo tegen half elf met “Strike up the Band” de laatste noten klinken.

In totaal zo’n vierhonderd muzikanten lieten zich van hun beste kant horen. Op de middag zat de sporthal goed vol en op de avond telden wij zo’n 250 bezoekers. Best een hele organisatie zo’n festival dag. Alles liep echter geheel volgens planning. Elk orkest kon keurig op tijd met haar aandeel beginnen. Een professionele jury schreef kritische maar positieve verslagen waarmee de deelnemers hun voordeel kunnen doen. Een publieksjury gaf prijzen voor de meest aanprekende mars, -dirigent, -solist, -klankstuk, en -totaal presentatie.
Ook was Muziekbond Groningen Drenthe aanwezig en maakte prachtige foto’s en opnames. Klik hier om ze te bekijken.

Een dag om in te lijsten, waarvan de deelnemers geweldig genoten. Ook een dag waar alle Excelsior-leden hun taken met veel plezier en op prima wijze uitvoerden.

Aan het eind van de avond nam de voorzitter van één van de deelnemende verenigingen het woorden om de jubilaris te feliciteren en te complimenteren. Ook liet hij weten dat het 3e Drents Fanfare Festival, georganiseerd door één van de deelnemers, binnen enkele jaren een feit zal zijn.