Home » Nieuws » Jeugd beleeft Nationale Taptoe

Jeugd beleeft Nationale Taptoe

De jeugd is op zaterdag 28 september naar de 65e editie van de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam geweest. We werden getipt door de vader van een van onze jeugdleden. Voor deze editie werden opleidings- en jeugdorkesten speciaal uitgenodigd om de Nationale Taptoe te beleven.

De Nationale Taptoe is één van de meest vooraanstaande militaire taptoes in de wereld. De rode draad van deze show was ‘200 jaar militaire muziek in het Koninkrijk der Nederlanden’. Een vast onderdeel in het programma is het uiten van erkenning en waardering voor diegenen die zich in de uitoefening van een publieke taak inzetten of hebben ingezet voor de bevordering van vrede, veiligheid en openbare orde. Tijdens deze Taptoe was de herdenking van de slag om Arnhem 75 jaar geleden een belangrijk onderdeel van het programma.

 

In een spectaculaire show met een diversiteit aan muziek en indrukwekkende lichtshows hebben we genoten van meerdere artiesten, korpsen en dansgroepen. Verschillende artiesten deden mee zoals Cesar Zuiderwijk (drummer Golden Earring), Ronald Snijders (fluitist) en Jörgen van Rijen (trombonist). Daarnaast waren er militaire korpsen uit binnenland, maar ook verschillende groepen uit buitenland. Een Keltische dansgroep uit Nieuw-Zeeland, gespierde dansers met trommen uit Zuid-Korea en een drillteam uit de Verenigde Staten hebben we onder andere zien optreden.

We hebben genoten van deze drie uur durende show en kijken uit naar de Nationale Taptoe volgend jaar. In 2020 zal tijdens de 66e editie van de Nationale Taptoe ’75 jaar bevrijding in Nederland’ centraal staan.