Home » Nieuws » Jeugd play-inn wederom een groot succes!

Jeugd play-inn wederom een groot succes!

Ter ere van ons 100 jarig jubileum vorig jaar van muziekvereniging ‘Excelsior’ hebben wij een jeugd play-inn georganiseerd onder leiding van Ivo Kouwehoven. Jeugdleden van verschillende muziekverenigingen hebben deelgenomen aan de play-inn wat een daverend succes bleek te zijn.

Dit jaar kregen wij een uitnodiging van muziekvereniging ‘Irene’ uit Nieuweroord voor een jeugd play-inn ook onder leiding van bovengenoemde. De vereniging uit Nieuweroord bestaat dit jaar namelijk 75 jaar en dit willen ze vieren met verschillende activiteiten, waaronder een muzikale activiteit voor de jeugd. De jongste jeugdleden hebben zich gelijk aangemeld voor deze dag.

 

Op zaterdag 7 maart zijn we met elkaar vetrokken naar Nieuweroord om te musiceren in dorpshuis ‘De Vuurkörf’. Toch wel spannend om mee te doen aan een play-inn samen met andere jeugdleden. ‘Ik speel nog niet zo lang, kan ik dit wel of is dit niet te moeilijk voor mij?’ Ze keken zeker uit naar deze dag met een dosis gezonde spanning. Om 10.00 uur werd iedereen welkom geheten en daarna startte de eerste repetitie. De jeugdleden van onze vereniging die sinds kort muziek maken, werden eerst geholpen door ervaren muzikanten. De andere jeugdleden gingen gelijk met het grote orkest repeteren.

 

Rond het middaguur had iedereen patat met een snack verdiend. Er was namelijk al flink gerepeteerd voor het afsluitende optreden om 15.00 uur. Na de lunch werd alle jeugd samengevoegd tot één groot orkest. Er werd niet alleen muziek gemaakt vanaf de bladmuziek, maar ook zonder notenschrift. Er werd zelfs op de kop gespeeld, liggend op de stoel met je hoofd naar beneden. In tweetallen werd er op één instrument gespeeld en dan moet je heel goed kunnen samenwerken. Ook was er nog een estafette met muziekstandaards waarbij de bladmuziek op de standaard moest blijven staan, zonder het vast te houden. Deze dag waren er verschillende spelvormen tussen de repetities door.

 

Eindelijk om 15.00 uur mochten de jonge muzikanten de eindpresentatie laten zien en horen aan ouders en andere belangstellenden. De reacties na tijd waren lovend. De jeugdleden hebben een geweldige dag gehad. Wederom was de jeugd play-inn een groot succes!

 

Word Word Word Word Word