Home » Algemene informatie

Fanfareorkest

Het fanfareorkest bestaat uit zo’n 50 leden en staat vanaf november 2018 onder leiding van Pieter Bosma. Direct gevolg van de goede opleiding van de vereniging is het feit dat er veel jeugdige leden in het orkest meespelen. Samen met de oudere leden ontstaat er zo een hele boeiende mix van muzikanten.

Het orkest speelt vele soorten muziek. Origineel werk voor fanfareorkest, klassiek, pop, marsen en gedragen werken staan op het repertoire. Naast concerten verzorgt het orkest samen met de malletband ook straatoptredens. Veel optredens vinden plaats in samenhang met plaatselijk activiteiten als bijvoorbeeld Koningsdag, de 4 mei herdenking, Sinterklaas en dorpsfeesten. Het orkest neemt ook deel aan festivals en laat zich gemiddeld eens per 4 jaar zien op een bondsconcours. Ooit in de introductiedivisie begonnen nam de kwaliteit gestaag toe en dit eindigde op een concours in 2013 in promotie naar de 1e divisie.

In november 2017 nam het orkest deel aan het KNMO concours in Hoogeveen. Inzet was: handhaving in de 1e divisie. En dat lukte ruimschoots want de jury beloonde het orkest na een prachtige uitvoering met 82.42 punten en dat was goed voor een 1e prijs.

Het fanfareorkest repeteert wekelijks op de vrijdagavond en wel van 19.45 - 21.45 uur in dorpshuis De Hesselerhof te Oosterhesselen.

DE MALLETBAND

Muziekvereniging Excelsior bezit een slagwerkgroep sinds 1959. In dat jaar namelijk nam Roos Albring het initiatief om een aantal mensen de beginselen van het slagwerk bij te brengen. Tijdens straatoptredens was Roos tevens tamboer-maitre. Zo ontstond de drumband van Excelsior en deze slagwerkgroep is nog steeds een actief onderdeel van Excelsior.

In latere jaren is de drumband omgevormd tot een malletband. Door aan de ongestemde instrumenten van de drumband gestemde instrumenten toe te voegen ontstond deze malletband.

Op gestemde instrumenten kunnen melodieën worden gespeeld. In eerste instantie waren daar de lyra’s en de bells, de zogenaamde “ijzeren” melodie-instrumenten. Vervolgens werd het slagwerk-ensemble uitgebreid met Xylofoons en Marimba’s, de zogenaamde “houten” melodie-instrumenten. Een andere naam voor deze “houten” melodie-instrumenten is mallets en zo ontstond dus de malletband.

De malletband laat zich horen bij allerlei optredens, zowel binnen als buiten. Samen met het fanfareorkest verzorgt de band straatoptredens in het dorp maar ook elders in de regio.

Het repertoire van de malletband is heel veelzijdig. Naast klassieke concours- en festivalstukken is er ook muziek te horen van bijvoorbeeld Martin Garrix en ook Disney themasongs en bekende Engelse marsen.

De huidige malletband bestaat uit 7 enthousiaste muzikanten die op dit moment zoekende zijn naar een nieuwe dirigent.

De malletband repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Evenals de andere Excelsior-onderdelen oefenen zij in dorpshuis De Hesselerhof.

Hier komt informatie over de opleidingsorkesten

Bestuur:
Bart Kruimink Voorzitter
Tineke Kuipers Secretaris
Evelien Logtenberg - Pierik Penningmeester en Taakgroep Financiën
Hedwig Bouwers - Oevermans Taakgroep Fanfare
Berdien Elling Taakgroep Jeugd en opleiding
Simon Eising Taakgroep Slagwerkgroep
Gerlyn Draaijers Taakgroep Communicatie en PR

Taakgroep Fanfare
Hedwig Bouwers-Oevermans Voorzitter
Iris Wittendorp
Gerlyn Draaijers 
Henk Kruimink

Taakgroep Jeugd & opleiding
Berdien Elling Voorzitter
Popko Hooiveld
Tineke Kuipers
Helga Zwaan
Job Zijnge

Taakgroep Financiën
Evelien Logtenberg Voorzitter
Mariette Eising
Wim Kiers
Maureen Logtenberg

Taakgroep Slagwerkgroep
Simon Eising Voorzitter
Ruben Logtenberg
Dennis Renting

Taakgroep Communicatie en PR
Gerlyn Draaijers Voorzitter
Rikie Wesseling Tekstuele controle 

Hier komt informatie over de pietenband

Hier komt informatie over de verhuur van ons podium

Club van 100

Onderstaande bedrijven, organisaties en ook particulieren zijn lid van onze club van 100.
Elk jaar steunen zij onze vereniging met een bedrag van 100 euro. Het zal duidelijk zijn, dat wij daar heel erg blij mee zijn. Als tegenprestatie vermelden wij hun naam op onze website en tijdens concerten in het programmaboekje en op het club van 100 bord.
Ook ontvangt het lid van de club van 100, indien gewenst, enkele vrijkaartjes voor een concert.
Verder wordt men regelmatig op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van de vereniging.

Mocht u nadere informatie willen over de club van 100 of zich als lid willen aanmelden, maak dan gebruik van ons mailadres dat u op deze website vind.

Particulieren:

Marieanne Rasker
Anoniem

Bedrijven: