Loading…

De Fanfare

Fanfareorkest

Het fanfareorkest bestaat uit zo’n 50 leden en staat vanaf november 2018 onder leiding van Pieter Bosma. Direct gevolg van de goede opleiding van de vereniging is het feit dat er veel jeugdige leden in het orkest meespelen. Samen met de oudere leden ontstaat er zo een hele boeiende mix van muzikanten.

Het orkest speelt vele soorten muziek. Origineel werk voor fanfareorkest, klassiek, pop, marsen en gedragen werken staan op het repertoire. Naast concerten verzorgt het orkest samen met de malletband ook straatoptredens. Veel optredens vinden plaats in samenhang met plaatselijk activiteiten als bijvoorbeeld Koningsdag, de 4 mei herdenking, Sinterklaas en dorpsfeesten. Het orkest neemt ook deel aan festivals en laat zich gemiddeld eens per 4 jaar zien op een bondsconcours. Ooit in de introductiedivisie begonnen nam de kwaliteit gestaag toe en dit eindigde op een concours in 2013 in promotie naar de 1e divisie.

In november 2017 nam het orkest deel aan het KNMO concours in Hoogeveen. Inzet was: handhaving in de 1e divisie. En dat lukte ruimschoots want de jury beloonde het orkest na een prachtige uitvoering met 82.42 punten en dat was goed voor een 1e prijs.

Het fanfareorkest repeteert wekelijks op de vrijdagavond en wel van 19.45 – 21.45 uur in dorpshuis De Hesselerhof te Oosterhesselen.

We hebben een aantal openstaande vacatures. Klik hier voor meer informatie.