Loading…

De Malletband

DE MALLETBAND

Muziekvereniging Excelsior bezit een slagwerkgroep sinds 1959. In dat jaar namelijk nam Roos Albring het initiatief om een aantal mensen de beginselen van het slagwerk bij te brengen. Tijdens straatoptredens was Roos tevens tamboer-maitre. Zo ontstond de drumband van Excelsior en deze slagwerkgroep is nog steeds een actief onderdeel van Excelsior.

In latere jaren is de drumband omgevormd tot een malletband. Door aan de ongestemde instrumenten van de drumband gestemde instrumenten toe te voegen ontstond deze malletband.

Op gestemde instrumenten kunnen melodieën worden gespeeld. In eerste instantie waren daar de lyra’s en de bells, de zogenaamde “ijzeren” melodie-instrumenten. Vervolgens werd het slagwerk-ensemble uitgebreid met Xylofoons en Marimba’s, de zogenaamde “houten” melodie-instrumenten. Een andere naam voor deze “houten” melodie-instrumenten is mallets en zo ontstond dus de malletband.

De malletband laat zich horen bij allerlei optredens, zowel binnen als buiten. Samen met het fanfareorkest verzorgt de band straatoptredens in het dorp maar ook elders in de regio.

Het repertoire van de malletband is heel veelzijdig. Naast klassieke concours- en festivalstukken is er ook muziek te horen van bijvoorbeeld Martin Garrix en ook Disney themasongs en bekende Engelse marsen.

De huidige malletband bestaat uit 7 enthousiaste muzikanten die op dit moment zoekende zijn naar een nieuwe dirigent.

De malletband repeteert elke maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Evenals de andere Excelsior-onderdelen oefenen zij in dorpshuis De Hesselerhof.