Loading…

Excelsior bestaat 100 jaar!

Komt u dit met ons vieren? Klik dan op de rode knop!
Waar is ons feestje?

Jubileumjaar

Tijdens ons jubileumjaar zijn er tal van leuke en gezellige muzikale activiteiten rondom onze vereniging. Hieronder een overzicht van deze activiteiten. 

Jeugd Play–Inn van Ivo Kouwenhoven    15 juni 2019

Naast de jeugddagen voor de jeugd van verschillende muziekverenigingen, wordt er tijdens het jubileumjaar van Excelsior Oosterhesselen extra uitgepakt. Op zaterdag 15 juni zal er een Jeugd Play-Inn georganiseerd worden in ‘De Hesselerhof’ onder leiding van Ivo Kouwenhoven. Ivo is gespecialiseerd in componeren en het dirigeren van jeugdorkesten. Daarnaast wordt hij veel gevraagd voor gastdirecties/play inns en om te jureren bij jeugdfestivals. Ook geeft hij lezingen over jeugdbeleid en ledenwervingen. Ivo weet heel veel jeugdige muzikanten te enthousiasmeren voor muziek. ‘Geef jonge muzikanten de ruimte om zich muzikaal te ontwikkelen, ieder op zijn of haar niveau’. Excelsior Oosterhesselen en veel (muzikale) jeugd kijken er naar uit om Ivo Kouwenhoven te mogen ontvangen in Oosterhesselen.

2e  DRENTS FANFARE FESTIVAL    22 juni 2019

Ter gelegenheid van haar 100 jarig jubileum organiseert Excelsior o.a. het 2e Drents Fanfare festival. Het 1e festival vond eveneens in Oosterhesselen plaats en wel op 28 mei 1994 ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van onze vereniging. Er namen toen maar liefst 11 fanfareorkesten uit Drenthe deel. Wij organiseren dit festival met name om de orkestvorm fanfare in Drenthe te promoten en te verstevigen. Daarvoor hebben we alle fanfareorkesten uit Drenthe een uitnodiging gestuurd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot opnieuw een prachtige deelname van maar liefst 10 orkesten. Deze zullen zich op zaterdag 22 juni 2019 presenteren in sporthal De Goorn in Oosterhesselen. Elke deelnemer krijgt gedurende een half uur de gelegenheid een programma te laten horen dat bestaat uit een mars, een gedragen werk, een groot werk, een stuk lichte muziek en een werk met solist. Alle deelnemers ontvangen na afloop een kritisch rapport geschreven door een deskundige jury.
De aanvangstijd op de middag is 13.30 uur. Op de avond start het programma om 19.30 uur.
Het deelnemersveld ziet er, in volgorde, als volgt uit.
        Orange Youth Band Assen
        Crescendo Grolloo
        Juliana-de Bazuin Hollandscheveld
        Irene Nieuweroord
        De Bazuin Schoonebeek 
        De Bergklanken Ruinerwold
Pauze
        Wilhelmina Hoogeveen 
        Oranje Assen
        AMDG Beilen
        Excelsior Oosterhesselen 
Er staat het publiek dus een afwisselend programma te wachten met spetterende marsen, gevoelvolle klankstukken, indrukwekkende grote werken, schitterende solisten en swingende lichte muziek.

De toegang tot de sporthal is gratis.

 

SLAGWERKSPEKTAKEL     6 juli 2019

Deze dag zal er veel te zien en te horen zijn rondom onze malletband. Samen met de malletband van Crescendo Sleen, de kinderen van basisschool OBS De Woert en kinderen van het AZC uit Aalden en vele anderen, zal er veel muzikaliteit, samenwerking en gezelligheid te beleven zijn rond de Hesselerhof. Het programma begint halverwege de middag en kan doorgaan tot in de kleine uurtjes. 

DE TOORN VAN THUNAER      4 t/m 8 september 2019

Op landgoed ‘De Klencke’ zal een muziek- en theaterproductie worden uitgevoerd. Deze productie zal 5 avonden opgevoerd worden en is gebaseerd op feiten uit de historie. De fanfare zal tijdens deze avonden zorgen voor de muzikale ondersteuning. 

Klik hier voor meer informatie over De Toorn van Thunaer. 

JUBILEUMWEEKEND 15, 16 & 17 november 2019

Op 19 november 2019 bestaat Excelsior exact 100 jaar. Deze verjaardag zullen we het weekend voorafgaand aan deze dag groots vieren, op 15, 16 & 17 november 2019. Het hele weekend zal één groot feest worden, waarbij onze leden meerdere malen van zich zullen laten horen en waar we ook aandacht besteden aan oud-leden.

Vrijdag 15 november
– Receptieconcert voor genodigden

Zaterdag 16 november
– Marsoptreden malletband en fanfare samen met kinderen basisschool
– Reünie
– Generale repetitie jubileumconcert
– Groot jubileumconcert door malletband, fanfare en reünisten
– Feestavond

Zondag 17 november
– Brunch voor reünisten en leden Excelsior + aanhang
– Opruimen/afsluiten weekend door leden

EXCELSIOR DE FILM 2019-2020

Om te vieren dat Excelsior 100 jaar bestaat, wordt er momenteel hard gewerkt aan het produceren van een film. Er wordt een film gemaakt over de geschiedenis van de fanfare, aan de hand van een verzonnen verhaallijn. Het verhaal zal gaan over verschillende thema’s die binnen Excelsior een rol spelen; vernieuwing, gezelligheid, plezier, werving van nieuwe leden en het behouden van het huidige niveau. De film zal bestaan uit korte interviews met leden, bewegende beelden van vroeger en muziekmomenten. Dit alles zal verpakt worden in een speelfilm. 
De voorbereidingen en opnames zullen gedurende het gehele jubileumjaar plaatsvinden. De première van deze film zal in 2020 zijn.