Muziek maken doe je samen!

-Muzikant aan het woord- Heleen

Zou je kort iets over jezelf kunnen vertellen?

Mijn naam is Heleen Klein, ik ben 37 jaar, woon in Oosterhesselen en ben op dit moment al meer dan 25 jaar lid van muziekvereniging Excelsior. Toen ik nog aan de Oosterhesselerbrug woonde, speelde mijn toenmalige buurmeisje bugel in het schoolorkest bij Janny Kruimink. Dat leek mij nou ook geweldig. Dus heeft mijn vader op een avond Janny gebeld of ik ook nog wel mee kon doen, want inmiddels was het schoolorkest al een tijdje aan de gang. Janny vond dat het geen probleem, maar dan moest ik eerst een aantal lessen bij Janny thuis nemen, om op het gelijke niveau te komen als de rest. Na een jaar schoolorkest mocht ik doorstromen naar het aspirantenorkest en kreeg ik via de muziekschool les van Leo Harmsen. Na het behalen van mijn A-en B-diploma kwam een telefoontje dat ik mocht voorspelen bij de fanfare, die toen onder leiding stond van Wout Eshuis. Mán, wat vond ik dat spannend! Ik weet nog dat ik de eerste repetities in het orkest haast niet durfde te spelen, zo spannend vond ik het, zo’n groot orkest. Later ging het gelukkig over en zat ik met Simon, Bart en Jasper op de derde rij bugels. Lachen, gieren, brullen daar op die rij met z’n vieren. Later kon ik doorstromen naar de 2e bugels en haalde ik mijn C-diploma. Inmiddels zit ik al jaren op de eerste rij bugels. Daar zit ik ook altijd met heel veel plezier en hebben we het erg gezellig. Soms iets té gezellig, maar ach, hoort erbij toch?

Op mijn 23e ben ik als een blok gevallen voor een slagwerker uit Hoogeveen die kwam invallen bij een paar concerten. Gelukkig was die liefde wederzijds en ben ik inmiddels getrouwd met Peter Klein. Peter is ook altijd nog verbonden met Excelsior.  Tijdens mijn zwangerschap van onze dochter Meike heb ik nog mijn D-diploma behaald bij leraar Egbert Stroeve.  Meike is inmiddels alweer 9 jaar en heeft nu ook les bij… jawel… Egbert Stroeve op bugel. Hoe leuk is dat?

Onze zoon Guus van 8 jaar treedt in de voetsporen van zijn vader en heeft nu een aantal maanden drumles bij Erik Zweers.

Welk evenement/moment is jouw hoogtepunt bij Excelsior en waarom?
De Toorn van Thunaer was voor mij toch zeker wel een van de hoogtepunten. Wat was het geweldig om hieraan mee te mogen doen. Ik heb regelmatig tijdens de voorstellingen gedacht “wat een geweldige hobby hebben we toch met z’n allen”. Eigenlijk hebben we met z’n allen al veel leuke dingen beleefd. Zoals de buitenlandse reizen, maar ook de tripjes naar Castricum en Ameland waren heel erg leuk. En laat ik ook het festival op Borkum niet vergeten. Dat was ook echt een topdag. Lekker muziek maken, genieten van het strand en het mooie weer. En ook nog met een paar prijzen naar huis komen, wat wil je nog meer? Ook geniet ik van de marsoptredens tijdens Zuidenveld en ook van onze jaarlijkse concerten in de sporthal. Ik hoop dat we dit allemaal snel weer op mogen pakken. En…. Ik mag natuurlijk niet vergeten te zeggen dat ik mijn man ontmoet heb bij de vereniging.

Wat zou je in de toekomst graag nog willen bereiken/doen met Excelsior?
Het zou zo zonde zijn als deze prachtige vereniging leden kwijt zou raken door de omstandigheden waar we nu met z’n allen in zitten. Ik hoop dat we zo snel mogelijk de draad weer op mogen pakken, want ik mis het enorm. Ik zou graag op het niveau door willen blijven gaan waarop we nu zitten, maar dan nog meer activiteiten doen zoals de Toorn van Thunaer en het festival op Borkum. Ik vind de combinatie van op goed niveau musiceren en daarbij een flinke dosis gezelligheid heel erg belangrijk. En het zou natuurlijk prachtig zijn dat de familie Klein over een aantal jaar met het hele gezin in het fanfareorkest zit te spelen.

Beschrijf Excelsior in maximaal 3 woorden
Fanatiek, vooruitstrevend en het is een hechte club.

Wil je nog iets toevoegen aan dit interview?
Jan Schepers noemde het al in de vorige sportblazer, maar ik heb echt bewondering hoe hard het bestuur werkt om de mensen in deze Coronatijd bij elkaar te houden. We doen erg leuke activiteiten, uiteraard Corona-proof, om feeling te houden met de vereniging. Dat is op dit moment erg belangrijk. Het zou zo zonde zijn als deze prachtige vereniging leden kwijt zou raken door deze omstandigheden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.