Muziek maken doe je samen!

In memoriam Janny Eising-Stadman

“Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt muziek mijn leven!”

De laatste zin uit onze Nieuwsflits van begin april dit jaar. Een Nieuwsflits die, stom toevallig, voor de helft in het teken stond van één van onze vrijwilligers: tambour-maître Janny Eising. Ooit lid geweest van onze vereniging als saxofonist in het fanfareorkest en later in het B-orkest. Het lidmaatschap bij Excelsior was binnen Janny’s familie niet meer dan vanzelfsprekend. Opa Hendrik Snijders, vader Jan Stadman, broer Willem, zoons Simon en Peter, dochter Leonie en nu de vijfde generatie kleinzoon Thijs: allemaal lid of lid geweest van onze mooie vereniging. Toch maakte Janny de keuze om haar lidmaatschap bij ons te beëindigen. Maar was daarmee ook haar Excelsior tijdperk afgesloten? Wij zochten een nieuwe tambour-maître en dat leek Janny wel wat. Er werd een cursus gevolgd en ze ging voor het orkest aan de straat op. Janny werd een bekend gezicht in Oosterhesselen en omstreken. Liep Excelsior op straat dan liep Janny voorop. Standaard met een grijns van oor tot oor. Vijfentwintig jaar is Janny geheel vrijwillig onze tambour-maître geweest.

Wie had kunnen bedenken dat kort na de uitgave van deze Nieuwsflits het bericht kwam dat Janny ernstig ziek bleek te zijn. Na een kort ziekbed is Janny op 21 mei 2021 overleden. We zullen Janny herinneren als een warm en betrokken mens met een groot hart voor onze vereniging. Ze zal enorm gemist worden. De slagwerkgroep en de fanfare hebben Janny door middel van een eremars begeleid naar haar laatste rustplaats. Nog 1 keer speelden ze haar favoriete mars ‘Kingsize’. Janny vervulde voor de laatste keer haar rol als tambour-maître, voorop in de mars.

Wij wensen Jan, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies. En vergeet niet: steeds als Excelsior voorbij marcheert, loopt Janny voorop.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.