Van sporthal naar theater

Het ombouwen van sporthal naar theaterzaal is voor muziekvereniging Excelsior zeer zeker niet nieuw. Maar ondanks dat is het toch een hele organisatie en er komt heel wat bij kijken. Vanaf afgelopen weekend wordt alles weer uit de kast gehaald om er een heuse concertzaal van te maken.

De zaal wordt tijdelijk voorzien van een gehele nieuwe vloer. Uiteraard moeten er heel veel stoelen komen. Niet alleen voor het publiek, maar ook voor het orkest. De kleden worden weer van zolder gehaald opgehangen. Even puzzelen hoe het ook al weer zat en ja hoor, het hangt! En ineens begint het al op een theater te lijken.

Natuurlijk moet het podium ook weer opgebouwd worden en de cateringpunten moeten in gereedheid worden gebracht.

En laten we de mannen van Dorgelo voor het licht en geluid natuurlijk niet vergeten. Zonder hen komt de voorstelling toch echt minder goed tot zijn recht. Maar een hele klus om alles op te bouwen en goed af te stemmen. 

Als de basis klaar is, kan de commissie van de zaalaankleding haar plannen ook uitvoeren in de zaal. Deze dames hebben al geruime tijd zitten te broeden op een plan om de zaal zo mooi mogelijk aan te kleden. Hier en daar zijn er echt prachtige accessoires op de kop getikt en belooft het een prachtig eindresultaat te worden.

Al met al is het hard werken geblazen, maar dankzij de goed verzorgde catering is het ook een gezellige bedoening zo met z’n allen. Als je dan ziet wat er in die paar dagen gebeurd is, krijgen we er met z’n allen nóg meer zin in dan we al hadden.