Loading…

Excelsior bestaat 100 jaar!

Komt u dit met ons vieren? Klik dan op de rode knop!
Waar is ons feestje?

“The Armed man”

Volgend jaar 2020 vieren wij 75 jaar vrijheid. In alle gemeente van Drenthe wordt daar de nodige aandacht aan besteed, ook in de gemeente Coevorden. Naar aanleiding van het grote succes van “De Toorn van Thunaer” en de prettige samenwerking tussen de deelnemende partijen werd het idee omarmd om samen een bijdrage te leveren aan de herdenking van 75 jaar vrijheid in de gemeente Coevorden. De stichting Garnizoensstad Coevorden stuurt namens de gemeente Coevorden de feestelijke activiteiten aan rondom deze 75 jaar vrijheid. Na enkele vruchtbare gesprekken werd al snel duidelijk dat het een zeer geschikte gelegenheid is om het muziekstuk The Armed Man van Karl Jenkins uit te voeren.

The Armed Man, met als ondertitel Een mis voor de vrede, is gecomponeerd door Karl Jenkins (bij velen bekend van de muziek Adiemus) ging in 2000 ter gelegenheid van de eeuwwisseling in de Londense Royal Albert Hall in Londen in première. Een stuk voor orkest, koor en solisten dat 65 minuten duurt.

Dit werk zal twee keer worden uitgevoerd op de Weeshuisweide in Coevorden op 11 en 12 september 2020.

De orkestpartijen worden door muziekvereniging Excelsior onder leiding van Pieter Bosma ingestudeerd. Voor de koorpartijen wordt een projectkoor opgezet in de lijn van “De Toorn van Thunaer” en staat onder leiding van Jan Kruimink. De koorrepetities starten in januari, eens per drie weken op zondagmiddag in de Hesselerhof te Oosterhesselen. De data voor deze repetities worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Er wordt vanuit gegaan dat de koorleden ook thuis de muziek gaan beoefenen. Daarvoor kan gebruik gemaakt worden van ingezongen partijen die op deze website worden geplaatst. Om deel te mogen nemen aan dit projectkoor zal auditie gedaan moeten worden. Deze audities vinden eind november en begin december plaats. Deelnemers aan het projectkoor van “De Toorn van Thunaer” zijn reeds bekend bij onze koordirigent en krijgen daarom vrijstelling van deze auditie.

Natuurlijk lijkt het jou leuk om mee te doen. Geef je daarom snel op door het onderstaande formulier in te vullen. Opgeven kan tot en met 29 november 2019.

 

Ik geef mij op voor "The Armed man"

  • Graag weten wij in welke stemsoort je valt. Als je dit weet geef dit dan aan. Weet je dit niet dan komt dit in de auditie vanzelf naar voren.
  • Deelnemers aan het projectkoor van muziektheaterspektakel "De TvT"hebben al auditie gedaan bij onze koordirigent Jan Kruimink. Omdat je al bekend bent bij hem vinden wij het niet nodig dat je nog auditie moet doen. Heb je niet meegedaan dan zul je even moeten laten horen wat je kunt en in welke stemgroep je eventueel geplaatst kunt worden.
    Er zullen twee momenten voor audities worden gepland. Zaterdag 30 november en zaterdag 7 december. Beide dagen van 13.00 tot 17.00 in de Hesselerhof te Oosterhesselen. Graag weten wij op welk moment jij beschikbaar bent. Wij proberen rekenen te houden met jouw voorkeur maar kunnen niet garanderen hieraan te kunnen voldoen.